@article { author = {Khosravi, Ahmad and Faridhoseini, Reza and Jabbari Azad, Farahzad and Yousefzadeh, Hadis and Moghiman, Toktam and Vaez Tabasi, Mohammad and Tavakol Afshari, Jalil}, title = {Studying the Inhibitory Effect of Saffron Extract on Adenocarcinoma of Colon Cell Line}, journal = {medical journal of mashhad university of medical sciences}, volume = {56}, number = {5}, pages = {283-288}, year = {2013}, publisher = {}, issn = {1735-4013}, eissn = {2008-2673}, doi = {10.22038/mjms.2013.1955}, abstract = {Introduction We aimed to evaluate the antigenotoxic and cytotoxic effects of saffron as an endemic plant in our region  Materials and Methods Human gastric adenocarcinomatous cells (AGS) and colon cells were cultured in Dulbecco's modified Eagle's medium (DMEM) containing 10% FBS under standard conditions at 37°C in a 5% CO2-humidified incubator. The 2×105 cells in 200ul of complete medium were introduced to each well. Then MTT assay was used to measure the cellular changes for 200, 400, 800, 1200 and 2000 µg to ml extract in three studied cell lines AGS, HT125 and L929. Results The L929 cells showed minor changes during the first 24 and 48 hours with extract concentrations of 2000 and 1600, respectively. But during the 72-hour interval significant changes in morphology took place in the same concentrations. While the decrease in AGS cells was more obvious, in the concentration of 2000, the live cell population reduced to 45%. No significant result was obtained in morphology and MTT test for HT125 cells. Conclusion This study results support the increasing evidence that naturally occurring saffron extract may have an important role in cancer chemoprevention.}, keywords = {Attention-deficit hyperactivity disorder,Epilepsy,Epidemiology}, title_fa = {تاثیرات ممانعت کنندگی عصاره زعفران در جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی آدنوکارسینوم کولون}, abstract_fa = {مقدمه این مقاله با هدف بررسی اثرات آنتی ژنوتوکسیک و سیتوتوکسیک زعفران به عنوان یک گیاه بومی ایران انجام شده است. روش کار این مطالعه توصیفی تحلیلی آزمایشگاهی در تابستان سال 1387 در پژوهشکده بوعلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد. سلولهای انسانی سرطان آدنوکارسینوما و سلولهای کلون در محیط کشت Dulbecco's modified Eagle's medium (DMEM) شامل10% FBS در شرایط استاندارد دمای 37 درجه سانتی گراد و در انکوباتور دی اکسید کربن 5% کشت داده شدند. تعداد 105×2 سلول در هر ul 200 از محیط کشت به هر چاهک انتقال داده شد. اطلاعات با استفاده از آزمون تی زوجی و SPSS تجزیه و تحلیل شد. در نهایت تغییرات سلولی توسط تست MTT برای غلظت های 2000، 1200، 800، 400، 200 میکروگرم بر میلی لیتر عصاره در سه رده سلولی مورد مطالعه AGS, HT125 و L929 اندازه گیری شد. نتایج  رده سلولی L929 تغییرات اندکی را در طی 24 و 48 ساعت اول در غلظتهای سلولی 2000 و 1600 به ترتیب نشان داد. اما در طی 72 ساعت نیز تغییرات قابل توجهی از مرفولوژی را در غلظتهای مشابه نیز نشان داد. در حالی که کاهش در سلولهای سرطانی آدنوکارسینوما بسیار مشهود بود ولیکن در غلظتهای 2000 جمعیت سلولی زنده تا حد 45% کاهش پیدا کرد. نتایج معنی داری از مرفولوژی و تحلیل MTT تست برای سلولهای HT125 مشاهده نشد. نتیجه گیری  نتایج مطالعه حاضر بیان کننده موید شواهد روز افزون نقش عصاره زعفران به عنوان یک ترکیب پیشگیری کننده از سرطان به صورت اثر مهاری بر روی رشد و یا پیشرفت تومور می باشد.نقش مهمی را به عنوان یه ترکیب پیشگیری کننده از سرطان دارد.[f1]   [f1]با توجه به مطالعه و روش کار شما نمی توانید چنین نتیجه ای بگیرید؛ می توانید بگوئید بر روی رشد یا پیشرفت تومور اثر مهاری دارد نه اینکه بگوئید اثر پیشگیری کننده دارد. اصلاح شد}, keywords_fa = {آدنوکارسینوما,پیشگیری از سرطان,زعفران,سیتوتوکسیک}, url = {https://mjms.mums.ac.ir/article_1955.html}, eprint = {https://mjms.mums.ac.ir/article_1955_e7290f52beb21572341798fed8cc365c.pdf} }