@article { author = {Ebrahimzadeh, Adel and Mohammadzadeh Rostami, Farzaneh and Salimi, Alireza}, title = {Prevalence of Fungal Contamination of Flours in Zahedan Bakeries in 2013}, journal = {medical journal of mashhad university of medical sciences}, volume = {57}, number = {5}, pages = {705-710}, year = {2014}, publisher = {}, issn = {1735-4013}, eissn = {2008-2673}, doi = {10.22038/mjms.2014.3410}, abstract = {Introduction: Fungi widely distributed in nature and the study of fungal toxins is important among the research topics. Due to importance of flour over the diet of Iranian people, the incidence of fungal contamination of flour was studied in Zahedan bakeries. Methods: In this descriptive study, 113 bakeries were randomly selected from different regions in Zahedan. The samples of flour were cultured in order to identify fungal species with specific medium. Results: Overall, 34 out of 113 samples had fungal contamination. The most common mycotoxins – producing fungi were Acremonium and Aspergillus fumigatus with 17.64% and 14.7% respectively. Conclusion: According to the results of this study and since the bread is the staple of the Iranian people, health regulation and monitoring their implementation at all stages of production, distribution and storage of wheat and flour is recommended to the authorities in order to eliminate the fungal contamination and this seems to be imperative.}, keywords = {Fungi,Flour,Mycotoxins,Iran}, title_fa = {بررسی شیوع آلودگی قارچی آردهای موجود در نانوایی های شهر زاهدان در سال 1392}, abstract_fa = {مقدمه: با توجه به اهمیت بالای آرد در جیره غذایی مردم ایران، میزان شیوع قارچی آردهای موجود در نانوایی های شهر زاهدان و آلودگی آن به انواع کپک های مولد مایکوتوکسین ها انجام پذیرفت. روش کار: در این مطالعه توصیفی که در سال 1392 با کشت از 113 نمونه آرد جمع آوری شده از نانوایی های سطح شهر زاهدان در محیط های کشت اختصاصی و سپس مطالعه مورفولوژیک کلنی های رشد کرده در محیط کشت، آزمایش میکروسکوپی لام تهیه شده از کلنی ها و در صورت لزوم تهیه اسلاید کالچر به بررسی شیوع آلودگی نمونه های آرد به گونه های مختلف قارچ های مولد مایکوتوکسین های متعدد پرداخته شد. اطلاعات با نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. نتایج: از 113 نمونه مورد آزمایش، 79 نمونه (70%) فاقد آلودگی قارچی و 34 نمونه (30 %) دارای آلودگی قارچی بیش از حد مجاز 104 کلونی در گرم آرد بوده است که از این 34 نمونه بالاترین میزان شیوع در میان قارچ های مولد مایکوتوکسین به ترتیب مربوط به  آکرومونیوم و آسپرژیلوس فومیگاتوس بودند. نتیجه گیری: نتایج مطالعه شیوع و سطح بالای آلودگی قارچی  را در نمونه های آرد نشان داد که نتایج به دست آمده در این مطالعه با مطالعات انجام شده در داخل و خارج از کشور مطابقت دارد و با توجه به اینکه نان قوت غالب مردم ایران می باشد، وضع مقررات بهداشتی و نظارت بر اجرای آنها در کلیه مراحل تولید، توزیع و نگهداری گندم و آرد را در جهت رفع آلودگی های قارچی به مقامات مسئول توصیه می گردد.}, keywords_fa = {قارچ,فلور,مایکوتوکسین ها,ایران}, url = {https://mjms.mums.ac.ir/article_3410.html}, eprint = {https://mjms.mums.ac.ir/article_3410_69327a3b51c438db9c42d7e964344b2c.pdf} }