%0 Journal Article %T بررسی ارتباط بین فشار خون و مواجهه با سرما در کارگران کارخانههای لبنی و صنایع غذایی مشهد %J مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد %I دانشگاه علوم پزشکی مشهد %Z 1735-4013 %A اسعدی, سیده نگار %A سید نوزادی, محسن %A فال سلیمان, هما %D 2010 %\ 12/22/2010 %V 53 %N 4 %P 228-233 %! بررسی ارتباط بین فشار خون و مواجهه با سرما در کارگران کارخانههای لبنی و صنایع غذایی مشهد %K بیماری پرفشاری خون %K مواجهه شغلی %K مواجهه با سرما %R 10.22038/mjms.2010.5369 %X مقدمه بیماریهای قلبی- عروقی و حوادث عروقی مغز از علل شایع مرگ و میر در جهان معاصر است، ریسک فاکتورهایی برای ایجاد هر یک شناخته شده لیکن مواجهات شغلی بحث جدیدی در سال های اخیر بوده است و یکی از اینها مواجهه با سرما می باشد. هدف کلی مطالعه تعیین ارتباط بین مقدار فشار خون و مواجهه شغلی با سرما در کارگران کارخانههای صنایع غذایی ولبنی بود . روش کار یک مطالعه توصیفی مقطعی بر 365 نفر از کارگران کارخانه های صنایع غذایی و لبنی مشهد در سال1387 با استفاده از اندازه گیری فشار خون و دمای بدن وتکمیل چک لیست انجام شد و اطلاعات توسط SPSS و آزمون تی و آنالیز رگرسیون با سطح معنی داری p< 0/05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج میانگین فشار خون سیستولیک در دو گروه مواجهه وغیر مواجهه به ترتیب 119/34 و 118/06 میلی متر جیوه با p = 0/196 ، میانگین فشار خون دیاستولیک در دو گروه مواجهه وغیر مواجهه به ترتیب 78/66 و 77/19 میلی متر جیوه با p= 0/03و میانگین دمای بدن در دو گروه مواجهه و غیر مواجهه به ترتیب 36/99 و 37/00 درجه سانتیگراد با p = 0/079 به دست آمد. اختلاف میانگین مقادیر کلسترول HDL ومصرف نمک در بین دو گروه با p = 0/000 معنی دار شد. نتیجه گیری میانگین فشار خون سیستولیک ،دیاستولیک و دمای بدن در دو گروه در حدود طبیعی بود، آزمون رگرسیون مشخص نمود، می توان تاحدودی اختلاف فشارخون دیاستولیک را به مواجهه شغلی این گروه با سرما مرتبط دانست. %U https://mjms.mums.ac.ir/article_5369_baaa27d2acd1579a0610b4364613e1bf.pdf