%0 Journal Article %T بررسی وضعیت قند، چربی وآنتی اکسیدانهای سرم در بیماران مبتلا به آب مروارید %J مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد %I دانشگاه علوم پزشکی مشهد %Z 1735-4013 %A حیدری, بهروز %A کاظمی, طوبی %A زربان, اصغر %A یعقوبی, غلامحسین %A قهرمانی, سمیه %D 2009 %\ 03/21/2009 %V 52 %N 1 %P 19-25 %! بررسی وضعیت قند، چربی وآنتی اکسیدانهای سرم در بیماران مبتلا به آب مروارید %K آب مروارید %K دیس لیپیدمی %K آنتیاکسیدان %K قند خون %R 10.22038/mjms.2009.5491 %X مقدمه آب مروارید یک مشکل بهداشت عمـومی در سراسـر جهـان اسـت و عامـل اصـلی نابینـایی در میـان افـراد جامعـه میباشد. عوامل متعددی در تشکیل آب مروارید نقش دارند. مطالعه حاضـر بـا هـدف بررسـی برخـی عوامـل مـوثر درآب مروارید از جمله سطوح قند خون ، چربیهای سرم و آنتی اکسیدانهای سرم انجام شد. روش کار در این مطالعه موردی شاهدی 90 بیمار مبتلا به آب مروارید و 90 فرد سالم مراجعـه کننـده بـه بیمارسـتان ولیعـصر بیرجند از سال 1386-1385 با هـم مقایـسه شـدند. گـروه مـورد و شـاهد از نظـر سـن و جـنس همـسان شـدند . ابتـدا پرسشنامهای حاوی مشخصات فردی تکمیل شد، سپس 5 سی سی خون از ورید براکیال بعد از 12 سـاعت ناشـتایی جهت بررسی سطح قند ،لیپیدو قدرت آنتی اکسیدانی سرم گرفته شد.اطلاعات پس از جمع آوری ، کد بندی شـده و در نرم افزار SPSS وارد شده و با استفاده از آزمونهای آماری توصیفی تی تست و ایکس دو آنالیز گردید. نتایج افراد مورد مطالعه در هر دو گروه50%مردو50%زن بودند. میانگین سنی افراد گروه مورد 60/2 ± 8 سـال و در گـروه شاهد 58/3 ± 8/7 سال تعیین گردید (p=0/13). میانگین کلسترول، تری گلیسرید و لیپوپروتئین با چگالی پـایین بـه طور معناداری در گروه مورد بالاتر از گـروه شـاهد بـود . اخـتلاف معنـیداری در میـانگین گلـوکزولیپـوپروتئین بـا چگالی بالا در دو گروه مورد مطالعه مشاهده نگردید. میزان هیپرکلسترولمی، هیپرتری گلیسریدمی، افزایش قندخون و کاهش لیپوپروتئین با چگالی بالا درگروه مورد بیشتر بود. میانگین قـدرت تـام آنتـی اکـسیدانی پلاسـما و میـانگین گروههای تیول در گروه مورد، به صورت معنی داری نسبت به بررسی وضعیت قند، چربی وآنتی اکـسیدانهای سـرم در بیماران مبتلا به آب مروارید – یک مطالعه موردی شاهدی گروه کنترل پایینتر بود. همچنین افـزایش معنـی دار پراکسیداسیون لیپیدها و شاخص مالون دی آلدئید در گروه مورد نسبت به گروه شاهد بدست آمد. نتیجه گیری نتایج این مطالعه نشان می دهد که قندبالا، ا ختلال چربیهای خـون وسـطح پـایین آنتـی اکـسیدانها مـی توانـد در آب مروارید نقش داشته باشد و لازم است جهت کنترل عوامل فوق، برنامه های مداخله ای صورت گیرد.    %U https://mjms.mums.ac.ir/article_5491_c02ff8dc9b422c7245fbbcfd421d85a5.pdf