%0 Journal Article %T بررسی سودمندی یک دوره آموزش تغذیه به منظور کاهش وزن، افزایش آگاهی تغذیه‌ای، تغییرنگرش مربوط به مصرف غذا و افزایش انگیزه برای زندگی سالم %J مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد %I دانشگاه علوم پزشکی مشهد %Z 1735-4013 %A محمدی, سارا %A خادمی اشکذری, ملوک %D 2020 %\ 04/20/2020 %V 63 %N 1 %P 2238-2245 %! بررسی سودمندی یک دوره آموزش تغذیه به منظور کاهش وزن، افزایش آگاهی تغذیه‌ای، تغییرنگرش مربوط به مصرف غذا و افزایش انگیزه برای زندگی سالم %K آموزش فعال %K تغذیه %K کاهش وزن و سلامتی.  %R 10.22038/mjms.2020.15799 %X مقدمه: هدف از این پژوهش، نشان دادن سودمندی یک دوره­ی آموزشی طراحی شده برای کاهش وزن و سلامتی در راستای بالابردن سطح آگاهی و دانش تغذیه­ای، نیز بالا بردن انگیزه ی افراد برای داشتن وزن مناسب افراد و همچنین تغییر نگرش افراد نسبت به مصرف موادغذایی که همگی به زندگی سالم و با کیفیت منتهی می­شود، می­باشد.روش کار: این پژوهش درمنطقه­ی دو تهران انجام شده است. شرکت کنندگان دراین پژوهش ۲۰ نفر بودند و به روش تصادفی گزینش شدند. دراین پژوهش روش داده­گیری وسنجش پرسش بوده است که در آن، یک گروه داده بخش (نمونه) ۲بار به­صورت پیش­آزمون و پس­آزمون با ابزار (پرسشنامه­های انگیزه­ی کاهش وزن و آگاهی تغذیه­ای و نگرش) پژوهنده ساخته، سنجش شده­اند. دوره­ی آموزش با رویکرد سازاگرایی شامل ۶ جلسۀ آموزش بوده است. برای پاسخ به چهار پرسش این پژوهش، آزمون آماری جهت مقایسه­ی پیش­آزمون و پس­آزمون نمرات با سطح مقیاس فاصله­ای و نسبتی از آزمون تی زوجی (همبسته) و جهت مقایسه­ی پیش­آزمون- پس­آزمون اطلاعات با سطح دقت اسمی دو مقوله­ای از آزمون بی­پارامتری مک نمار استفاده شد.نتایج: یافته­های پژوهش حاکی از آن است که روش آموزشی طراحی شده در ارتقاء سطح آگاهی تغذیه­ای، انگیزه­­ی کاهش وزن وعملکرد افراد مؤثر است ولی نگرش افراد نسبت به مصرف صحیح موادغذایی قبل و بعد از مداخلۀ آموزشی تفاوتی نشان نداد.نتیجه­گیری: بطورکلی آموزش سبب ارتقاء سطح آگاهی افراد برای داشتن حاشیۀ امن سلامتی در زندگی می­شود. %U https://mjms.mums.ac.ir/article_15799_7e08c8637798875b2a9c61188812fba4.pdf