TY - JOUR ID - 426 TI - بررسی و مقایسه مواد غذایی مصرفی نوجوانان دانش آموز دارای علائم و بدون علائم سندرم پیش از قاعدگی JO - مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد JA - MJMS LA - fa SN - 1735-4013 AU - بخشانی, نورمحمد AU - حسن زاده, زهرا AD - دانشیار روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران AD - کارشناس ارشد روانشناسی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران Y1 - 2012 PY - 2012 VL - 55 IS - 3 SP - 151 EP - 157 KW - سندرم پیش از قاعدگی KW - سبک غذایی KW - نوجوان DO - 10.22038/mjms.2012.426 N2 - مقدمه  سندرم پیش از قاعدگی(PMS) یکی از شایع ترین اختلالات در زنان است. عوامل مختلفی در ارتباط با PMS مطرح شده است.براساس مطالعات اخیرسبک غذایی به طور قابل توجهی بر نشانه های PMS تأثیر دارد. لذا هدف از انجام این مطالعه بررسی ارتباط سبک غذایی  نوجوانان و PMS است. روش کار  مطالعه توصیفی-تحلیلی حاضر بر۱۴٩ نفر از دانش آموزان دبیرستانی زاهدان درسال 1389 با دامنه سنی 14-18 سال اجرا شد. شرکت کنندگان دو پرسشنامه سنجش علایم PMS و بسامد غذایی (FFQ) را تکمیل نمودند. یافته ها با شاخص های توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین، انحراف استاندارد) و آزمون t تجزیه و تحلیل شد. نتایج  نتایج نشان داد که افراد مورد بررسی 1/83% ملاک های ACOG برای PMS را داشتند. میانگین مصرف ماهیانه لبنیات (شیر، ماست، پنیر) و میوه و سبزیجات در گروه بدون علائم PMS به طور معناداری بیشتر از گروه دارای علائم PMS بود (۰۵/۰(p≤. نتیجه‌گیری  بهبود سبک غذایی نوجوانان مخصوصاً نوجوانانی با نشانه های پیش از قاعدگی ضروری به نظر می رسد.  UR - https://mjms.mums.ac.ir/article_426.html L1 - https://mjms.mums.ac.ir/article_426_6f6120ade9316cc4644330938800a7d6.pdf ER -